S.V. Hillegom

JO9-1

Leider(s): Trainer(s): Spelers:

Vincent Wenning

Vincent Wenning  Dylan Schrama (k)

Richard Borg

Richard Borg Daniel Borg
    Kayan Degenaars
    Boris Roelen
    Sylvio Blamk
    Elsa Sliep
    Dylan Schipper
    Mael Moukila

JO9-1 Kampioen in de 1ste Klasse

De JO9-1 van SV Hillegom is o.l.v. Richard Borg en Vincent Wenning Kampioen geworden in de 1ste Klasse. Na in het najaar kampioen te zijn geworden in de 2de klasse mocht de JO9-1 met Dylan Schrama, Silvio Blank, Daniel Borg, Mael Moukila, Boris Roelen, Elsa Sliep, Dylan Schipper, Kayan Degenaars en last but not least Jelle Dulk hun geluk beproeven in de 1ste klasse. Na 2 gewonnen wedstrijden tegen Legmeervogels en RKAVIC en een gelijkspel tegen Zandvoort werd er dik verloren van Geel Wit. Een sterk team die wij ook in de najaarscompetitie zijn tegen gekomen. Een duidelijke offday aldus de kinderen. De 5 opeenvolgende wedstrijden tegen DSS (2x), Zandvoort, RKAVIC en Legmeervogels werden op overtuigende wijze gewonnen. Er moest nog 1 wedstrijd gespeeld worden en dat was uitgerekend tegen de titelkandidaat Geel Wit. De wedstrijd werd in overleg met Geel Wit op woensdagavond 19 april jl. om 18:00 uur gespeeld i.p.v. 29 april. Een wedstrijd waar wij met een gelijkspel genoeg punten zouden hebben voor het kampioenschap. Zouden we verliezen dan waren wij afhankelijk van de 2 resterende wedstrijden die Geel Wit nog voor de boeg had. De wedstrijd die o.l.v. van de zeer goed fluitende Martijn Doest stond was ongekend spannend. Menig hartje van vele ouders, opa’s en oma’s klopte iets sneller dan bovengemiddeld. De score werd door Kayan Degenaars geopend. Een doelpunt om in te lijsten. 1-0 voor SV Hillegom. Al snel kwam Geel Wit terug in de wedstrijd, 1-1. Niet kort daarna scoorde Jelle Dulk ook een prachtige goal, 2-1. Niet kort daarna trok Geel Wit de stand weer gelijk. Het rustsignaal klonk bij een 2-2 tussenstand. De kinderen waren merkbaar gespannen. Stuk voor stuk wisten zij dat ze kampioen konden worden. Na een korte Tjakka sessie begon de 2de helft. Geel Wit kwam er niet meer aan te pas, het was eenrichtingsverkeer maar het doelpunt bleef uit waardoor de hartslag van veel toeschouwers verder omhoog ging.

Halverwege de 2de helft kreeg SV Hillegom een corner. Silvio Blank ging achter de bal staan, schoot en legde de bal panklaar voor Dylan Schipper die uiteindelijk met het hoofd een wonderschoon doelpunt maakte. Het aanwezige publiek was uitzinnig en trouwens de kinderen ook. SV Hillegom kreeg nog een aantal kansen op een paar doelpunten maar het lukte niet om de kansen te verzilveren. Het bleef hierdoor nog spannend maar gezien het spelbeeld was de kans groter dat SV Hillegom zou scoren dan Geel Wit. Het eindsignaal klonk. De JO9-1 is Kampioen geworden. Op zeer sportieve wijze werden alle spelers gefeliciteerd door de spelers van Geel Wit die uiteraard teleurgesteld waren. De JO9-1 heeft een zeer goed seizoen gedraaid als individu maar zeker als team. Een kampioenschap die meer dan verdiend is.

Brochures & Social Media