• Afgelopen woensdag kwamen de jeugdtrainers van de JO8 t/m de JO12 teams weer bij elkaar. Elk seizoen zijn er 5 bijeenkomsten waarin de ontwikkeling van individuele spelers, teams en de trainers wordt besproken.
   
  Onze kernwaarden en de leerlijn van de Jeugdopleiding zijn hierbij altijd het uitgangspunt. Wat is dat dan, een 'leerlijn'?
   
  Onze Jeugdopleiding is KNVB gecertificeerd omdat we bij sv Hillegom gericht trainen per leeftijdscategorie (Rinus oefenvormen) waarbij we rekening houden met leeftijdskenmerken, fysieke belasting, spelplezier en optimale ontwikkeling (periodisering). Zo weet een trainer van de JO10 wat spelers in de JO9 hebben geleerd en kan daar op voortbouwen.
   
  Het is normaal dat dit met ups en downs gaat. Dit bespreken we met alle jeugdtrainers, hoofd interne scouting en HO. Zo stonden we afgelopen woensdag oa stil bij vragen als: hoe gebruik ik de Rinus trainingen als ik een specifiek trainingsdoel heb? Hoe ga ik als trainer om met niveauverschil binnen mijn team? Hoe motiveer ik mijn team als we in een dip zitten? En wanneer start de inschrijving voor de nieuwe trainerscursus?
   
  Ook wordt er elke bijeenkomst gestemd op 'de beste jeugdtrainer van de afgelopen periode'. Ditmaal mocht Arne een magneetbord in ontvangst nemen.
   
  Dank voor jullie komst en veel succes morgen!
   
  Twan
  HO sv Hillegom