• Na de persconferentie van afgelopen dinsdag was het al snel duidelijk dat er voor de voetballers niet veel versoeepling in zat. We zullen nog zeker 3 weken moeten wachten op een volgende persconferentie en wellicht dat er dan voor de sporters wat meer ruimte komt om een start te maken met de Regiocup.

De KNVB is druk bezig met de voorbereidingen van de KNVB Regiocup, dit worden kleinschalige regionale competities voor het vervolg van het huidige seizoen.

Inmiddels is het voor voetballers tot 27 jaar weer mogelijk om in teamverband te sporten. Een mooie eerste stap. Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, dat geldt dus ook voor voetbal. Voorwaarden is dat de spelers 1,5 meter afstand houden. Op knvb.nl/rinus vind je extra informatie en voorbeeldtrainingen. Voor de leden tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden, dat blijft overeind.

En dan  nu de KNVB Regiocup.

Alle teams, dus jongens, meisjes, mannen, vrouwen, A- en B-categorie gaan meespelen in de KNVB Regiocup. Dus je bent als team automatisch ingeschreven. Je hoeft hiervoor niets te doen. Mocht jouw  team niet willen/kunnen deelnemen, dan bestaat er uiteraard de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname. Laat dat voor 19 maart weten aan de wedstrijdsecretaris.

Voor de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 competities was 14 dagen gelden  nog wel een kleine mogelijkheid om de competitie uit te spelen. Bij de laatste persconferentie werd het duidelijk dat voor deze categorie de regels niet versoepeld worden en stroomt ook deze categorie door naar de Regiocup.

De KNVB deelt voor deze competitie alle teams op voorhand in. Zij zijn hierdoor automatisch ingeschreven. Na 26 maart volgt er meer informatie over de conceptindelingen en -programma’s. Omdat de bond hierin afhankelijk is van de geldende maatregelen houden ze versoepelingen en/of aangescherpte maatregelen vanuit de overheid nauwlettend in de gaten.

Wil je meer weten van de KNVB Regiocup klik dan op onderstaande link voor alle informatie.