• Door een technische storing kon onze verslaggever de laatste twee weken geen verslagen schrijven. Inmiddels zijn de
  mankementen verholpen en plaatsen wij drie verslagen: een verslag van SV Hillegom 1 tegen AGB 1. Een verslag van SV Hillegom 1 tegen Fortuna Wormerveer 1 en een verslag van SV Hillegom O23-1 tegen Hoofddorp O23-1.

  Overwinning SV Hillegom met een goud randje

  Op 14 november had SV Hillegom tegen Kolping Boys al aangetoond voor geen enkele tegenstander in de 1e klasse A onder te hoeven doen. Vorige week was er een mindere wedstrijd tegen Vitesse ’22, maar nu kon en wilde de SV Hillegom vol aan de bank tegen “angstgegner” en koploper AGB.

  Vorig seizoen liep SV Hillegom al direct achter de feiten aan. Binnen een kwartier was het al 3-0 voor de tegenstander en werd het uiteindelijk 7-1. Dit liet de SV Hillegom zich echter geen tweede keer gebeuren.

  Er was nog geen minuut gespeeld, toen de bal al in het doel lag bij AGB via Dilano Wegkamp.

  Zoals bekend beschikt AGB over technisch zeer begaafde spelers en moest SV Hillegom alle zeilen bij zetten om een tegentreffer te voorkomen. Het duurde echter niet lang voordat de 1-1 op het scorebord verscheen en daarna kwam SV Hillegom nog een paar keer goed weg.

  SV Hillegom bleef AGB goed partij geven en kwam zo waar opnieuw op een voorsprong in de 41e minuut door verdediger Maurice van der Neut (1-2). Het antwoord van AGB bleef echter niet lang uit. Vlak voor rust werd het weer gelijk.

  In de tweede helft probeerde AGB door te drukken en op voorsprong te komen en kreeg ook een aantal reëele kansen. Maar dat leverde niets op. Hillegom daarentegen was met snelle tegenstoten gevaarlijk voor het doel van AGB. En via zo’n snelle counter verscheen Dilano Wegkamp alleen voor de keeper en die liet die kans niet voorbijgaan ( 2-3). De score kreeg nog een fraaier aanzien door Maurice van der Neut (2-4) via een corner van Hillegom.

  Een overwinning behaald door een hardwerkend team dat aantoonde als een collectief effectief te kunnen opereren.

  Door deze overwinning is SV Hillegom opgeklommen naar de 6e plaats. Bij een overwinning op Fortuna Wormerveer aanstaande zondag kan de ploeg verder stijgen in de rangschikking

   

  Opstelling SV Hillegom

  Justin van Vuren, Mike van Veen, Jermano Huwaé, Maurice van der Neut, Tijs Knapp, Cani Yilmaz (Jesper Warmerdam), Niels van Veen, Wesley van Vuren, Menno van Gurp (Joris van Dongen), Aziz Talaat (Swen Ofril van Ommeren, Dilano Wegkamp (Aidan Ryan)

   

   

   

   

   

  Galavoorstelling SV Hillegom tegen Fortuna Wormerveer

  Het was de vraag of de SV Hillegom het goede resultaat tegen AGB een vervolg kon geven in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. In het verleden leverden wedstrijden tussen beide ploegen altijd veel doelpunten op. Vorig seizoen verloor Hillegom thuis met 3-4, terwijl uit juist met 1-5 werd gewonnen.

  Fortuna Wormerveer trad aan met een vrije jonge formatie. De oudste speler van het team was geboren in 2000. Ook een bijzondere wedstrijd voor twee spelers van Hillegom (Jermano Huwaé, Cani Yilmaz), die vorig seizoen nog uitkwamen voor Fortuna Wormerveer.

  SV Hillegom liet er vanaf het begin geen gras over groeien en ging vol in de aanval. Het leverde legio kansen op. Menno van Gurp, Wesley van Vuren en Niels van Veen waren dicht bij de openingstreffer. Fortuna Wormerveer kon daar weinig tegenover stellen en kwam slechts tot een paar kleine kansjes.

  In de 24e minuut werd de score toch opengebroken door SV Hillegom. Van grote afstand schoot Niels van Veen de bal, buiten het bereik van de keeper, in de bovenhoek (1-0). Een doelpunt dat je zelden ziet.

  SV Hillegom bleef de bovenliggende partij en reigde de kansen aan elkaar. Het was eigenlijk een wonder dat het nog zo lang duurde voor de 2-0 op het scorebord. In de 32e minuut was het zover. Een voorzet van Jesper Warmerdam verdween in het doel. Een minuut later was Jesper Warmerdam dichtbij de 3-0, maar zijn kopbal verdween net over het doel. Er werd uiteindelijk met 2-0 gerust.

  In de tweede helft was Hillegom heer en meester. Er werd uitstekend gevoetbald en gecombineerd. Fortuna Wormerveer kwam er niet meer aan te pas. De kansen bleven komen voor de SV Hillegom. Al snel werd het snel handelen van Menno van Gurp in het strafschopgebied via een bekeken schot 3-0 in de 50e minuut. Een paar minuten later had Mike van Veen, in stelling gebracht door Jesper Warmerdam, de kans om de score verder uit te breiden. De verdiende treffer was hem echter niet gegund. De bal ging net naast.

  In de laatste 10 minuten werd er door Hillegom nog twee gekeer gescoord. Niels van Veen vond in de 81e en 87e minuut wederom het net. Het betekende dat hij voor een zuivere hattrick zorgde.

  Het werd dus 5-0, een overwinning waarop niets af te dingen was. Een genot voor het publiek. SV Hillegom is weer een plaatsje opgeschoven naar boven en staat nu 5e in de rangschikking. SV Hillegom is overigens de best scorende ploeg met 21 doelpunten.

  Aanstaande zondag trekt de Hillegomkaravaan naar Warmenhuizen voor de uitwedstrijd tegen Vios-W.

   

  Opstelling SV Hillegom

  Justin van Vuren, Jermano Huwaé, Tijs Knapp, Maurice van der Neut, Niels van Veen, Wesley van Vuren (81:Joris van Dongen), Dilano Wegkamp (65:Aidan Ryan), Mike van Veen (65:Sam van der Lip), Cani Yilmaz, Jesper Warmerdam, Menno van Gurp ( 75: Aziz Talaat)

   

   

   

   

  SV Hillegom 023-1 loopt kampioenschap mis

  In de 4e divisie steken 2 teams met kop en schouders boven de rest uit, dat zijn SV Hoofddorp en SV Hillegom. Deze teams stonden op 25 november tegenover elkaar in Hoofddorp. Hoofddorp had voor deze wedstrijd drie punten voorsprong op Hillegom. Wilde SV Hillegom nog een kans maken op het kampioenschap en promotie, dan moest dus gewonnen worden.

  De thuiswedstrijd tegen Hoofddorp was met 1-4 verloren gegaan, mede door het feit dat Hillegom lange tijd met 10 man moest spelen. De eerlijkheid gebiedt dat Hoofddorp in die wedstrijd de betere ploeg was.

  Deze keer gaf Hillegom echter goed partij en was zeker niet minder dan Hoofddorp. Het was echter Hoofddorp die de score opende. In de 20e minuut werd het 1-0. Een antwoord van Hillegom bleef echter niet lang uit. In de 28e minuut verdween de bal in het doel van Hoofddorp via een verdediger van Hoofddorp (1-1). Hillegom kreeg nog een paar grote kansen om tot een voorsprong te komen, maar dat leverde geen treffers op.

  Bij de eerste de beste aanval in de tweede helft werd het via een prachtige aanval 1-2 voor Hillegom via Luuk Buitendijk. Daarna waren ook de betere mogelijkheden voor Hillegom, die bij vlagen toch de bovenliggende partij was. Uit het niets scoorde SV Hoofddorp de gelijkmaker 2-2 en 5 minuten later werd het door een ongelukkige terugspeelbal 3-2.

  Hillegom bleef met man en macht werken voor een beter resultaat. Vlak voor tijd leek Sten Houtzager voor de gelijkmaker te zorgen. De scheidsrechter had al naar de middencirkel gewezen, maar keurde op aanwijzing van de grensrechter (van SV Hoofddorp) de treffer af.

  De wedstrijd eindigde dus in 3-2 en dat betekent dat Hillegom tweede zal eindigen in deze poule. In principe zal er 1 team promoveren, maar gelet op het enorme krachtsverschil met de andere teams is er misschien toch nog een mogelijkheid voor SV Hillegom om ook te promoveren.

  Vermeldenswaardig is wel, dat de tegendoelpunten in deze competitie volledig op naam moeten worden geschreven van Hoofddorp. De andere teams scoorden (nog) niet tegen Hillegom.

   

  Opstelling SV Hillegom

  Sybe Schimmel, Gus Duivenvoorde, Niels Stroombergen, Luuk Buitendijk, Achraf Aanhane (Mohammed Essalhi), Swen Offril van Ommeren, Damian Krispijn (Sten Houtzager), Daan Schimmel, Arco Veen (Timothy Adamse), Job Ekkel (Ghi-Ferron Sloos), Mats Jansen