• Op dinsdag 27 november a.s. om 19.30 uur speelt SV Hillegom een oefenwedstrijd tegen Telstar op het complex van de SV Hillegom.

De club uit Velsen-IJmuiden is sinds jaar en dag de toonaangevende betaald voetbal organisatie uit de regio. De club met een eredivisie verleden, speelt sinds 1978 in de eerste divisie.

Telstar is, net zoals SV Hillegom, een fusieclub ontstaan na de samenvoeging van de profafdelingen van Velsen en Stormvogels en ontleent haar naam aan de net gelanceerde communicatie satelliet ten tijde van de fusie.

Roemruchte spelers zoals, Heinz Stuy, Ruud Geels, Jerrel Hasselbaink, Hans Kraay jr, Frank Kramer en Louis van Gaal hebben sportpark Schoonenberg betreden.

Ook diverse spelers van SV Hillegom, zoals Teun van Ooyen, Aad van Roode, Smerko Kroszynski en Roger Koordes hebben zich een "Witte Leeuw" mogen noemen. Onze huidige hoofdtrainer Stefan Teeken heeft in het verleden het doel verdedigd van Telstar. Vanuit historisch perspectief kon deze wedstrijd dus niet uitblijven.

De huidige formatie van trainer Mike Snoei bezet op dit moment een plaats in de middenmoot van de Keukenkampioen divisie en zal deze oefenmatch ongetwijfeld gebruiken om de vorm verder aan te scherpen.

Dat SV Hillegom wordt gezien als een goede sparringpartner mag als een compliment worden opgevat. De uitstraling van onze club en het schitterende complex gelden inmiddels als een prima visitekaartje in de regio.

Voor de selectie van SV Hillegom is de wedstrijd tegen Telstar een prima mogelijkheid om zich te meten aan het hogere niveau van de bezoekers en dit te vertalen naar de wedstrijden in de competitie.

De wedstrijd is natuurlijk voor onze vereniging een mooi affiche. Er wordt uiteraard gerekend op een flinke supportersschare, zodat de wedstrijd in een goede sfeer afgewerkt kan worden.

Tot dinsdag 27 november. SV Hillegom - Telstar.  Aftrap 19.30 uur.