• Op 14 april stond er voor zowel AGB als Hillegom veel op het spel. AGB stond op een gedeelde eerste plaats en maakt dus nog steeds kans op het kampioenschap. Voor SV Hillegom was het van belang om verder afstand te nemen van de gevarenzone. Dan moet SV Hillegom minimaal op de 8e plaats eindigen. De onderste 2 degraderen direct en de nummer 9 t/m 11 moeten wedstrijden spelen in de nacompetitie voor lijfsbehoud.

De sfeer was weer goed op sportpark de Zanderij. Het publiek was weer massaal opgekomen en die kregen een goede wedstrijd voorgeschoteld.

Hillegom had AGB in dit seizoen al twee keer verslagen. In de uitwedstrijd in Amsterdam (2-4) en in het bekertoernooi (1-0). AGB had dus ook iets goed te maken.

AGB liet dat in het begin van de wedstrijd al duidelijk blijken en ging volop in de aanval. Dat leverde het nodige gevaar op voor het doel van de SV Hillegom en AGB had al vrij snel succes. In de 6e minuut was het al direct raak (0-1).

AGB bleef SV Hillegom onder druk zetten en probeerde de voorsprong snel uit te breiden.

Het verslag gaat verder na de foto van Boudewijn van der Neut

Bij de foto: Drie man waren nodig om de gevaarlijke linkerspits van AGB onder controle te houden.

SV Hillegom kon daar in eerste instantie niet veel tegenover stellen, maar in de loop van de 1e helft kwam SV Hillegom toch wat beter in zijn spel. Hillegom kreeg ook een aantal mogelijkheden, maar de uitvallen van AGB bleven gevaarlijk.

Het was echter SV Hillegom die scoorde. Nadat Dilano Wegkamp in het strafschopgebied ten val was gebracht, restte de scheidsrechter niets anders dan een penalty toe te kennen aan SV Hillegom. Dat klusje was wel besteed aan Niels van Veen, die feilloos raak schoot (1-1).

In de tweede helft was er sprake van een duidelijke metamorfose. Het was SV Hillegom dat de lakens uitdeelde en duidelijk de bovenliggende partij was. Hillegom kreeg een aantal goede mogelijkheden.

Het scheelde niet veel of SV Hillegom had voor de tweede keer deze wedstrijd een strafschop gekregen. Niels van Veen werd in een kansrijke positie onderuit gehaald in of net buiten het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in.

Het verslag gaat verder na de foto van Boudewijn van der Neut

Bij de foto: Jermano Huwaé ruimt gfoed op

Kort nadat Aiden Ryan ingevallen was, leverde hij een prachtige voorzet af aan Niels van Veen. Die kopte de bal fraai in (2-1).

AGB moest er nu wel uitkomen en daardoor ontstond de nodige ruimte voorSV Hillegom. Dat leverde een aantal grote kansen op voor SV Hillegom, maar de aanvallen van AGB waren ook niet zonder gevaar.

Het bleef tot het einde van de wedstrijd uiterst spannend, waarbij het thuispubliek hartstochtelijk meeleefde. Zeker omdat de scheidsrechter wat langer liet doorspelen dan verwacht.

Na het laatste fluitsignaal was het uiteindelijk toch een feit. SV Hillegom behaalde de 6e overwinning deze competitie en won dus dit seizoen 3 keer van AGB. Zo langzamerhand moet SV Hillegom dus een echte “angstgegner”geworden zijn voor AGB.

SV Hillegom staat nu op de 5e plaats, maar is nog niet geheel buiten gevaar. Aan de andere kant kan SV Hillegom bij een overwinning volgende week tegen Fortuna Wormerveer zo maar stijgen naar de 3e plaats.

Opstelling SV Hillegom

Justin van Vuren, Jermano Huwaé, Maurice van der Neut, Joris van Dongen, Mike van Veen (Mats Jansen), Wesley van Vuren, Cani Yilmaz (Calvin Arendse), Menno van Gurp, Dilano Wegkamp (Daan Schimmel), Luca Tarani (Aidan Ryan), Niels van Veen