• Voetbal begint bij de basis. Een basis die wordt gelegd met jeugdvoetbal. Hier worden de 1e ervaringen opgedaan met o.a. presteren in teamverband en het ontwikkelingen van technische vaardigheden.
  Het maakt dat SV Hillegom zich begin 2018 heeft aangemeld voor een KNVB kwaliteitstoets Jeugdopleiding. Insteek: verdere ontwikkeling van ons jeugdvoetbal. Na de procedure is SV Hillegom door een KNVB commissie de status Lokale Jeugdopleiding uitgereikt, samen met handvatten en concrete verbeterpunten voor verdere groei.
  Die groei heeft afgelopen jaren vorm gekregen. O.a. de betrokkenheid van onze jeugdtrainers, het uitdragen van de visie op jeugdvoetbal en de uniforme trainingsopbouw zijn ontwikkelingen waar we als dorpsclub trots op kunnen zijn.

  Op dit moment wordt onze Jeugdopleiding opnieuw onder de loep genomen. Hierbij wordt onderzocht of SV Hillegom zelfs in aanmerking komt voor de status Regionale Jeugdopleiding (een niveau hoger). Een commissie zal hiervoor met betrokkene en vooral ook onze enthousiaste jeugdtrainers het net ophalen om te kijken of en hoe wij in aanmerking komen voor deze status. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

  Ongeacht de uitkomst: we hebben nu al een jeugdopleiding om trots op te zijn!

  Commissie hercertificering

  Erik, Matty, Simon en Twan