• Het is alweer 2 weken geleden dat ons eerste elftal de halve finale van de nacompetitie verloor van Assendelft. Na 2 lastige seizoenen is degradatie naar de 2e klasse nu een feit. Voor iedereen die SV Hillegom een warm hart toedraagt is dit moeilijk te verteren en het kost wat tijd ons hierin te berusten en te bezinnen.

Maar we moeten verder! Hoewel de emoties nog vers zijn moeten we vooruitkijken naar komend seizoen; begin augustus beginnen immers de eerste trainingen en oefenwedstrijden. We gaan door met een vernieuwde spelersgroep en een vernieuwde technische staf, onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer.

De technische commissie heeft de afgelopen weken dan ook hard gewerkt om alle plaatsen in te vullen en de spelers te motiveren om zich te focussen op het nieuwe seizoen. Zo is afgelopen donderdagavond 20 juni reeds de nieuwe spelersgroep en technische staf bijeengekomen om de eerste stap te zetten in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Wij hebben voor alle heren-senioren selectie-elftallen indeling aangevraagd voor de competities in district West 2.

Een aantal spelers zijn nu gestopt met selectievoetbal. Zo was de halve finale tegen Assendelft de allerlaatste officiële wedstrijd in Hillegom 1 van aanvoerder Frank de Groot. Frank heeft de afgelopen 5 seizoenen het eerste elftal met verve geleid op zijn eigen karakteristieke wijze. Een ander routinier die afscheid neemt is Ronald Turenhout. We zullen voortaan ook de typische Tuur-acties moeten missen. In augustus zal nog speciaal aandacht worden gegeven aan het afscheid van beide clubiconen. Houdt u daartoe de website in de gaten!

De nieuwe hooftrainer Ron Bouman is eerder aan u voorgesteld. De nieuwe assistent-trainer en coach van het 2e elftal is Samir Krupic. Samir komt over van Van Nispen, alwaar hij 3 jaar assistent trainer was. Ook hebben we een nieuwe Technisch Coördinator seniorenselectie aangetrokken in de persoon van Hennes Zoet. Hennes is jaren lang actief geweest in diverse technische functies bij tal van clubs in de Bollenstreek. Hennes volgt in deze functie Ron Wijk op en vormt samen met Henk Peters en Boudewijn Pijpers de technische commissie senioren. Ron zal volgend seizoen, net als afgelopen seizoen, de JO19-1 trainen en coachen. Hama Jamal is volgend jaar weer de trainer van het 3e selectie-elftal.

In augustus beginnen we met 56 spelers aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Er zijn 14 spelers gestopt of overgestapt naar een nieuwe vereniging. Daar tegenover staat de doorstroming van 8 jeugdspelers uit de zaterdag JO19-1. Ook verwelkomen we 5 nieuwe spelers van andere clubs: Maik van Zanten (ex Noordwijk), Aziz Talaat (ex FC Lisse), Dalian van Damme (ex Legmeervogels), Shakar Jamal (ex Roda 23) en Marc Hogervorst maken de overstap naar onze club. Mike, Aziz en Marc zijn oude bekenden en hebben in het verleden al in Hillegom gevoetbald. Daarmee hebben we een voldoende brede selectie om straks weer 3 selectie-elftallen te formeren.

Zondag 4 augustus start de selectie met de eerste training in voorbereiding op het nieuwe seizoen en op zondag 11 augustus staan reeds de eerste oefenwedstrijden gepland. Ook starten in augustus de wedstrijden om de MidWest Cup (voorheen HD Cup), editie 2019-2020. Op dinsdagavond 2 juli vindt hiervoor de loting plaats. Het complete oefenprogramma van de selectie verschijnt binnenkort op onze site.

Al met al staan we aan de vooravond van een nieuw uitdagend seizoen. Degraderen is sportief gezien altijd een drama, maar met de huidige staf en de brede selectie staat ons weer een mooi voetbal seizoen te wachten.

Volgend jaar is ook het jaar van ons 100-jarig bestaan! Dit jubileum gaan we op passende wijze vieren. Laten we met zijn allen er een mooi seizoen van maken. Wij zijn er klaar voor!!

Het bestuur SV Hillegom

(op de foto’s de nieuwe trainers Ron Bouman (rechts) en Samir Krupic (links) en nieuwe TC senioren Hennes Zoet)