• Het is voor de selectie van Hillegom O23-1 een mooi seizoen geweest. De najaarscompetitie gestart in divisie 4 en door een mooi resultaat als team de promotie gemaakt naar divisie 3.

  We wisten dat we in deze voorjaarscompetitie in een zware divisie 3 zouden komen met o.a. Rijnsburgse Boys, VVSB, EMM’21 en de oudste club van Nederland HVV en de doelstelling vanuit de club was handhaving in divisie 3.

  Onze mannen lieten al snel merken dat ze ook op dit niveau prima mee konden en binnen de groep afgesproken om weer voor promotie te gaan. Tot halverwege verliep de competitie redelijk gemakkelijk en lag promotie op de loer maar door blessures en andere omstandigheden liepen de resultaten wat achteruit en werd het een spannend einde van de competitie.

  25 mei werden de laatste competitiewedstrijden gespeeld in de poule waarbij het een “nek aan nek race” werd om bij de bovenste drie te eindigen om uiteindelijk te mogen promoveren naar divisie 2.

  Voor de O23-1 stond thuis de wedstrijd tegen Nieuwkoop gepland. Een pittige tegenstander aangezien Nieuwkoop gedurende het seizoen steeds betere resultaten behaalde. Maar omdat de O23-1 het niet zelf in de hand had en afhankelijk was van de wedstrijd EMM’21-VVSB moest de focus erop en moest er met winst worden afgesloten.

  Al met al een pittige wedstrijd welke na de 0-1 in de 62e minuut spannend bleef tot de 88e minuut waarin het gelijkspel werd gemaakt. Aangezien op dat moment de uitslag van EMM’21-VVSB bekend was geworden was een gelijkspel voldoende en was het een kwestie van rustig de laatste minuten uitspelen.

  Toen het eindsignaal klonk barste iedereen uit in gejuich en werd er een verdiende 3e plaats behaald in de poule en komt de O23-1 volgend seizoen uit in divisie 2.

  Klasse mannen, er is met z’n allen hard gewerkt en dat is beloond!