• Na maanden van voorbereiding was het afgelopen zondag 22 september dan zover. Een vrolijk versierd pannaveld kon eindelijk overgedragen worden aan onze Club.

Het mooie weer maakte de feestelijkheden helemaal af. Onder het genot van een kopje koffie en een feestelijk taartje heette Joop Frederiks, als voorzitter van de Vrienden van SV Hillegom, alle genodigden hartelijk welkom.

Hierna deed burgemeester Arie van Erk het woord en hij vertelde ons dat hij trots was dat dit veld gerealiseerd kon worden door de Vrienden van SV Hillegom, de Grote Clubactie en een bijdrage uit Fonds 1818. Hij wenste onze club en natuurlijk de jeugd heel veel speelplezier op dit mooie speelveld.

Natuurlijk sprak ook onze voorzitter Han van den Hof lovende woorden uit over de realisatie van dit veld en met name over de inspanning die de vrijwilligers van onze vereniging weer hebben geleverd.

Het veld werd officieel geopend door de burgemeester, die samen met Lex Ruigrok, zoontje van hoofdsponsor de heer Ruigrok, het lint doorknipte.

Na de aftrap door Lex Ruigrok speelde het gemeente-team, bestaande uit burgervader Arie van Erk en wethouder Anne de Jong, een pittige partijtje voetbal tegen het SV Hillegom-team bestaande uit penningmeester Jaap van der Post en voorzitter Han van den Hof. Voor deze “derby” was een speciale scheidsrechter ingehuurd, te weten scheidsrechtersbaas van de KNVB en oud Hillegommer Dick van Egmond, die streng doch rechtvaardig de mannen onder controle hield. Het bloedstollende duel eindigde na 2x 5 minuten, met als winnaar het team van de gemeente: 1-2.

Het geheel werd afgesloten met een hapje en drankje in het sponsorhome van de Club. Dit maakte de feestvreugde compleet. Kortom het was een geslaagde middag. Dank voor eenieder die meegewerkt heeft om deze dag tot een geslaagde te maken.