• Afgelopen zondag 25 augustus werd op de Zanderij afscheid genomen van Frank de Groot en Ronald Turenhout als selectiespelers van SV Hillegom. Er werd een afscheidswedstrijd gespeeld tussen het eerste elftal van Hillegom en een All Star Team, dat bestond uit spelers waarmee Frank en Ronald in het verleden hadden samengespeeld. Beide spelers speelden ieder een halve wedstrijd met hun eigen All Star Team tegen de huidige selectie van Hillegom.

De gehele entourage kon niet beter zijn: prachtig weer, veel publiek en een gezellige sfeer.

Voor de wedstrijd werd een erenhaag gevormd voor beide spelers en werden zij toegesproken door de voorzitter van SV Hillegom Han van den Hof. Beide spelers kregen een blijvend aandenken in de vorm van een ingelijste actiefoto en uiteraard bloemen.

Ondanks het warme weer werd er toch nog wel in een redelijk tempo gespeeld. In de eerste helft was de SV Hillegom beduidend sterker dan het All Star Team van Frank de Groot. Die lieten zich echter niet zo makkelijk wegzetten en wat SV Hillegom na liet, deed het All Star Team wel. Zij scoorden de 0-1. Drie minuten voor tijd kreeg Frank de Groot een publiekswissel onder luid applaus van het aanwezige publiek en de spelers.

In de tweede helft was het de beurt aan het team van Ronald Turenhout. SV Hillegom was nu beter bij de les en scoorden twee keer en boog de achterstand om in een voorsprong van 2-1. Maar Ronald Turenhout liet nog 1 keer even zien hoe je moet scoren uit een vrije schop en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-2. Ook Ronald kreeg een publiekswissel drie minuten voor tijd.

We zullen beide iconen missen in de de Hillegomse hoofdmacht:

Frank de Groot, jarenlang aanvoerder van het eerste elftal, rots in de branding van de verdediging, gezegend met een geweldige zuivere passing en bij standaardsituaties voor het doel van de tegenstander altijd gevaarlijk met zijn gerichte kopacties.

Ronald Turenhout, de baltovenaar in het strafschopgebied. Hij is in staat om uit onmogelijke posities, vanuit de kleine ruimte, toch te scoren. Daar heeft SV Hillegom veel profijt van gehad.

Wij danken beide voor hun jarenlange inzet en bijdrage aan de sportieve prestaties van SV Hillegom.

Gelukkig blijven Frank en Ronald op lager niveau voetballen bij SV Hillegom. Dus in een andere setting kunnen we blijven genieten van beide spelers.