• Deze week starten de trainingen voor de selectieteams weer en worden er in de komende weken ook de nodige oefen- en bekerwedstrijden gespeeld.

Voor het bezoeken van deze wedstrijden zijn onze supporters welkom, maar zijn er i.s.m. de Veiligheidsregio en het RIVM de nodige richtlijnen vastgesteld.

Hieronder kunt u het protocol nalezen en weet u in ieder geval welke richtlijnen er van toepassing zijn. Onderaan het protocol treft u een link aan naar de tekst van het protocol in .PDF formaat

Protocol Covid-19 S.V. Hillegom

Allereerst geldt voor alles, gebruik gezond verstand, heb je klachten blijf dan thuis. Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht. In het algemeen gelden voor een ieder daarvoor de volgende uitgangspunten:

- blijf thuis bij klachten en laat u testen;

- pas hygiëne toe;

- houd anderhalve meter afstand

Volg de aanwijzingen van de toezichthouders op. Het niet opvolgen van die aanwijzingen kan betekenen, dat je de toegang van het sportpark wordt ontzegd. Met inachtneming van de hiernavolgende regels, hopen wij iedereen een veilig verblijf op Sportpark de Zanderij te kunnen bieden.

Toegang op en vertrek van het sportpark:

• Volg de looplijnen op de toegangsweg en in de kleedkameraccommodatie.

Speelvelden:

• Maximaal 250 toeschouwers langs een speelveld. Er zal dan geen placering plaatsvinden. De 1,5 meter afstand dient in acht te worden genomen.

• Sprake van meer dan 250 toeschouwers, dan zal registratie/ placering en de gezondsheidscheck plaatsvinden.

• Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

• Wisselspelers en technische staf mogen zich binnen de afrastering bevinden en tellen niet mee voor het aantal van 250. Wel nemen zij ook de 1,5 meter afstand in acht, voor zover sprake is van 18 jaar en ouder. In de dug-outs is slechts een drietal zitplaatsen beschikbaar. Naast de dug-outs zijn stoelen op 1,5 meter afstand van elkaar beschikbaar.

• De tribune biedt rekening houdend met 1,5 meter afstand, slecht 45 zitplaatsen. In beginsel kunnen deze alleen worden gebruikt door minder-validen en oudere personen. In ieder geval kunnen enkel de gemarkeerde zitplaatsen worden benut.

Kleedkamers:

• Het streven is zowel bij wedstrijden als trainingen per team van spelers vanaf 18 jaar 2 kleedkamers beschikbaar te stellen. Daarmee kan de 1,5 meter afstand worden gewaarborgd.

• Als er geen 2 kleedkamers per team beschikbaar zijn, zal het omkleden in blokken van 7 personen moeten gebeuren.

• Het vorenstaande geldt eveneens voor het gebruik van de doucheruimten.

• Voor teams van spelers jonger dan 18 jaar zijn de hierboven genoemde regels niet van toepassing. Zij kunnen tezamen 1 kleedkamer gebruiken.

• S.V. Hillegom adviseert echter zoveel als mogelijk thuis om te kleden en zeker in geval voor trainingen in sportkleding naar de club te komen.

• Gebruik na het verlaten van de kleedkamers de looproute links, richting de uitgangen naar het hoofdveld.

Kantine:

• Gebruik in de kantine de looplijnen:

• Staan in de kantine is niet toegestaan en er dient van zitplaatsen gebruik te worden gemaakt.

• Het verplaatsen van meubilair is niet toegestaan.

• Rekening houdend met de 1,5 meter afstand, zijn er ongeveer 85 zitplaatsen in de kantine. Geen zitplaats meer beschikbaar? Helaas dan geen toegang tot de kantine.

• Ook op het terras is staan niet toegestaan en geldt een maximum van 95 zitplaatsen en ook hier geen zitplaats, dan ook geen toegang tot het terras.

• Betaal zoveel mogelijk met pin en/of contactloos.

• De keuken zal in beginsel zijn geopend. Er is slechts een beperkt assortiment verkrijgbaar.

• Hou tijdens het wachten op een bestelling uit de keuken 1,5 meter afstand van elkaar en volg de looprichting bij en naar het keukenbuffet.

• Probeer het verblijf in de kantine en op het terras qua tijdsduur zoveel mogelijk te beperken, alleen dan kunnen andere leden ook gebruik maken van de kantine.

Toiletten:

• Deze zijn gedeeltelijk in gebruik. Voorkom teveel mensen tegelijk in de toiletruimte en vorm zo nodig een wachtrij buiten de toiletruimte en hou rekening met 1,5 meter afstand.

Hygiëne algemeen:

• S.V. Hillegom zal zoveel als mogelijk extra zorg besteden aan het regelmatig schoonmaken en desinfecteren van sanitaire voorzieningen, deurknoppen, trapleuningen, pinautomaten etc.

Ondanks alle beperkingen wensen wij u veel plezier op ons sportpark.

Algemeen bestuur

S.V. Hillegom

Onderstaande link verwijst naar het Protocol in .PDF formaat.