• SV Hillegom 2 dringt door tot de finale van het KNVB bekertoernooi. (Met foto's)

 • Op zondag 7 mei was het zo ver. SV Hillegom 2 moest het in de halve finale van de KNVB beker opnemen tegen Westfriezen 2 op Sportpark ’t Krijt in Zwaag. Dus een aardig eind weg met de spelersbus, met – zoals gewoonlijk – Dirk Hazenoot - aan het stuur.

  Hoewel er maar een wedstrijd op het programma stond, had men bij SV Westfriezen toch een programmaboekje gemaakt en ook gezorgd voor een gezellige sfeer tijdens, maar ook na de wedstrijd.

  Op papier was de SV Hillegom favoriet. Immers SV Hillegom speelt in de reserve Hoofdklasse, terwijl Westfriezen 2 in de reserve 1e klasse terug te vinden zijn. Papier is geduldig en een bekerwedstrijd kan altijd verrassingen opleveren.

  In het begin van de wedstrijd waren het de Westfriezen die het nodige gevaar stichtten op de helft van de SV Hillegom. In de 19e minuut leverde dat succes op. Een onoplettendheid in de verdediging van SV Hillegom leidde er toe dat een speler van de Westfriezen ongehinderd kon doorlopen en was de 1-0 een feit.

  In het verdere verloop van de 1e helft werd SV Hillegom steeds sterker en duurde het niet lang voordat de gelijkmaker kon worden aangetekend. Na een goede aanval van SV Hillegom werd Luuk Buitendijk in stelling gebracht en was het in de 28e minuut raak.


  Het verslag gaat na de foto verder.

  Bij de foto: Groot feest na het eerste doelpunt van Luuk Buitendijk.

  SV Hillegom bleef aanvallen en kwam tot een aantal doelrijpe kansen, maar dat leverde nog geen doelpunten op. In de 41e minuut gebeurde het uiteindelijk toch. Via een kopbal van Luuk Buitendijk verscheen de 1-2 op het scorebord. Een mooie stand om aan de thee te gaan.

  In de tweede helft werd het spel er niet beter op en verzuimde SV Hillegom om verder de druk op te voeren. SV Wormerveer maakte daar gebruik van en kwam een aantal keren dicht bij de 2-2.

  Dat bleef SV Hillegom echter bespaard. Het was in de laatste minuten van de wedstrijd met die 1-2 stand uiterst spannend. Met name, omdat de scheidsrechter na de reguliere tijd nog 5 minuten liet doorspelen.

  Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, was de ontlading bij het team en de supporters van SV Hillegom groot.

  Het was na de wedstrijd ook niet eenvoudig om het team weer op tijd bij de bus te krijgen, maar het lukte toch om tijdig terug te reizen naar Hillegom. Het zal niet verbazen dat er in de bus sprake was van een uitgelaten sfeer, waarbij het bier rijkelijk vloeide. Ook bij de terugkomst bij de club werd er nog – op bescheiden schaal – na gefeest.

  Op vrijdagavond 2 juni wordt de finale gespeeld op het terrein van Legmeervogels. Tegenstander is dan HSV de Zuidvogels 2 uit Huizen. Aanvang: 19.30 uur.

   

  Opstelling SV Hillegom

  Sybe Schimmel, Ko van Rootselaar, Pim de Groot, Niels Stroombergen, Mats Jansen, Luuk Buitendijk (89: Niels van Dooren), Achraf Aanhane, Daan Schimmel, Damian Krispijn, Calvin Arendse (62: Jamil da Cruz), Kaj Stieding (85: Olivier Jongbloed).

  Foto's: Boudewijn van der Neut.

   

  Bij de foto: Buschauffeur Dirk Hazenoot en uw verslaggever Theo Adamse volgen de wedstrijd vanaf het ere-terras.