• SV Hillegom heeft van de KNVB het certificaat "lokale jeugdopleiding" ontvangen. Dit is een erkenning voor het beleid dat de Hillegomse club de afgelopen jaren heeft gevoerd.

  SV Hillegom behoort daarmee tot een select groepje clubs die de status van lokale jeugdopleiding hebben ontvangen.

  Technisch Jeugdcoördinator Matty van Veen is trots op de certificering door de KNVB. Na de fusie in 2012 heeft de technische jeugd commissie hard gewerkt om de jeugdopleiding op een hoger niveau te krijgen.

  In samenwerking met sportadviesbureau NMC Bright en de KNVB heeft SV Hillegom de afgelopen maanden de complete jeugdopleiding doorgelicht.

  Punten waarop de jeugdopleiding wordt beoordeeld zijn o.a. de opleidingsvisie, het technisch kader, niveau van de jeugdteams, medisch kader, trainings- en wedstrijdprogramma, accommodatie en voorzieningen. In zijn totaliteit moet de jeugdopleiding aan 65 punten voldoen.

  In maart 2018 heeft NMC samen met de KNVB een audit uitgevoerd. Het resultaat van deze audit was dat SV Hillegom op 61 punten voldoende scoorde en voldeed aan de gestelde eisen. Een afwijking op 4 punten is toegestaan door de KNVB.

  In de daarop volgende review is met specialisten van de KNVB een opzet gemaakt om op deze 4 punten verbeteringen aan te brengen. De komende maanden zal er nog hard gewerkt moeten worden om ook op deze 4 punten aan de eisen te voldoen.

  De SV Hillegom is al een aantal jaren partnerclub van Ajax. Door de certificering voldoet SV Hillegom ook aan de eisen die Ajax stelt aan zijn partnerclubs.