• Op zaterdag 25 mei moest SV Hillegom voor de laatste wedstrijd van het seizoen aantreden voor de streekderby tegen Hoofddorp. Vlak voor de wedstrijd kwam de regen met bakken uit de hemel, maar daarna bleef het gelukkig droog. De publieke belangstelling van het thuispubliek van Hoofddorp was niet echt groot. Maar de trouwe supporters van Hillegom waren wel aanwezig.

  De opdracht voor de SV Hillegom was simpel. Om niet afhankelijk te zijn van de resultaten van anderen, diende er gewonnen te worden Dan was handhaving in de 1e klasse een feit.

  Vanaf het begin van de wedstrijd ging SV Hillegom er met volle overtuiging en veel energie van start. In de 5e minuut kwam Aiden Ryan alleen voor de keeper, maar de eigen grensrechter van Hoofddorp vlagde voor buitenspel. Een constatering die niet door iederen werd gedeeld, maar wel door de scheidsrechter.

  Hillegom liet zich hier echter niet van het veld slaan en kreeg vele mogelijkheden om de score te openen. De beste kans was voor Wesley van Vuren met een bal op de paal. Daarna waren Joris van Dongen en Maurice van der Neut er dichtbij.

  Hillegom was absoluut de betere partij. Een bekende voetbalwet stelt echter dat als je zelf niet scoort, de tegenpartij dat wel doet. En dat gebeurde ook. Door een verdedigingsfout bij Hillegom, mondde de eerste serieuze aanval van Hoofddorp in de 20e minuut uit in een doelpunt (1-0).

  Op dat moment stond concurrent De Dijk voor en dat zou betekenen dat De Dijk SV Hillegom zou passeren en dat SV Hillegom zou worden veroordeeld tot de nacompetitie (promotie-degradatie 1e-2e klasse).

  De voetballers van SV Hillegom realiseerden zich dat terdege en gingen op zoek naar de gelijkmaker. En die hing duidelijk in de lucht. Na een aantal goede scoringskansen van Jesper Warmerdam en Niels van Veen was het uiteindelijk in de 30e minuut toch raak door laatstgenoemde (1-1). Inmiddels was de stand bij De Dijk-Velsen ook gunstig voor Hillegom (1-1).

  In de 43e minuut, vlak voor de rust, leek de lucht helemaal geklaard, toen Aiden Ryan zorgde voor een 1-2 stand op het scorebord. Dat was ook de ruststand.

  Het verslag gaat verder na de foto van Boudewijn van der Neut.

  Bij de foto: Daan Schimmel is Lucas Rombaut te snel af.

  Ook in de tweede helft was Hillegom heer en meester en kregen voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden. Die werden echter niet benut.

  En wederom scoorde Hoofddorp, tegen de verhouding in, wel (2-2). Bij De Dijk stond het ook gelijk. Dat was genoeg voor Hillegom, maar wel een wankele basis om er op te vertrouwen dat het zo zou blijven.

  Hillegom wilde daarom het zekere voor het onzekere nemen en alles op alles zetten om toch weer op voorsprong te komen. Hillegom had echter niet altijd het geluk aan zijn zijde en de spannende eindfase ging in.

  Vlak voor tijd viel de bevrijdende treffer eindelijk. Sven Offril van Ommeren was koud in het veld, toen hij de 2-3 aantekende. Een gouden wisel bleek. Het leidde tot enorme vreugde bij de spelers en staf, de ook aanwezige spelers van O-23 en uiteraard de trouwe aanhang van Hillegom.

  In de laatste minuten had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. Er waren uitgelezen mogelijkheden voor Menno van Gurp en Niels van Veen.

  Na nog een paar zenuwslopende minuten, was het eindelijk afgelopen. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading compleet.

  Hoewel dat niet meer relevant was, bleek De Dijk niet verder gekomen te zijn dan een gelijkspel. Dat betekende dat zij het “kind van de rekening” werden en nacompetitie moeten spelen.

  SV Hillegom eindigde in de rangschikking uiteindelijk op een fraaie 6e plaats.

   

  Opstelling SV Hillegom

  Justin van Vuren, Maurice van der Neut, Joris van Dongen, Aidan Ryan (Jurjen Dikker), Sam van der Lip, Niels van Veen, Wesley van Vuren (Daan Schimmel), Mike van Veen (Mats Jansen), Cani Yilmaz, Jesper Warmerdam (Menno van Gurp), Dilano Wegkamp (Daan Schimmel)