• Op 21 mei stond er weer een streekderby op het programma. Na de wedstrijd tegen HBC moest de SV Hillegom aantreden tegen Hoofddorp. In deze wedstrijd stond er voor SV Hillegom niet veel meer op het spel. Handhaving in de 1e klasse is sinds vorige week een feit. Hoofddorp was echter nog kansrijk voor een plaats in de nacompetitie voor een plaats in 4e divisie.

  In de eerste twintig minuten van de wedstrijd gebeurde er feitelijk weinig. Er was sprake van een evenwichtige strijd, zonder dat de beide teams echt gevaarlijk werden.

  In de 31e minuut was het Hillegom die de score opende. Swen van Ommeren kreeg de bal fraai aangespeeld, liep door en verschalkte de keeper van Hoofddorp (0-1). Lang kon Hillegom niet van deze voorsprong genieten, want een paar minuten later lag de bal in het doel van SV Hillegom (1-1). Hillegom kreeg daarna nog een aantal kansen om te scoren, maar die werden niet benut. Zodat met een stand van 1-1 werd gerust.

  In de tweede helft kwam Hoofddorp al snel (54e minuut) op 2-1. Ondanks het feit dat Hoofddorp een stuk hoger stond in de ranglijst dan Hillegom, was Hillegom zeker niet de onderliggende partij. Beide ploegen speelden nu meer op de aanval en dat leverde een groot aantal mogelijkheden op. In de 67e minuut was het wederom Swen van Ommeren die scoorde (2-2).

  De laatste minuten van de wedstrijd leverde het nodige spektakel op, waarbij zowel Hillegom als Hoofddorp de teugels bij de verdediging liet vieren. Het leverde in korte tijd 3 doelpunten op.

  Hoofddorp kwam in de 79e minuut op 3-2 en 1 minuut later was het al weer gelijk door een prachtig schot van Gabriel Leita Ferreira da Costa (3-3). Maar weer trok Hoofddorp de wedstrijd naar zich toe door 5 minuten voor tijd te scoren (4-3). Dat was ook de eindstand. Een teleurstellende uitslag voor Hillegom, dat toch minstens 1 punt had verdiend.

  Op 2e Pinksterdag speelt Hillegom de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Kolping Boys.

   

  Opstelling SV Hillegom

  Justin van Vuren, Tom Tebbens, Maurice van der Neut, Joris van Dongen, Sam van der Lip, Niels van Veen, Calvin Arendse (Mats Jansen), Mike van Veen (Leita Ferereira Peruchi Da Costa), Niels de Jong, Menno van Gurp ( Jesper Warmerdam), Swen Offril van Ommeren (Niels Stroombergen).