• Iedereen die bij de uitwedstrijd tegen Velsen aanwezig was, zal er zeker een actieve herinnering aan hebben. Na een 2-0 voorsprong voor SV Hillegom bij de rust, werd het in de laatste minuut – via een strafschop na een vermeende handsbal – toch nog gelijk.

De publieke belangstelling voor deze thuiswedstrijd op sportpark de Zanderij was bijzonder groot en dat zorgde voor een goede sfeer.

Beide teams waren gekomen met de intentie om te winnen. Gelet op de stand op de ranglijst was daar ook alle reden toe. Bij winst zou Hillegom Velsen passeren en aansluiting vinden bij de top van de 1e klasse. Voor Velsen stond juist de handhaving bij deze top centraal.

In de eerste helft was sprake van een gelijkopgaande strijd met kansen over en weer. In de 18e minuut was Velsen dicht bij de openingstreffer,maar Justin van Vuren was paraat.

Kort daarop kreeg Hillegom een aantal grote kansen. Een voorzet van Menno van Gurp in de 25e minuut werd door Niels van Veen net naast het doel gekopt. Enkele minuten later was het Jesper Warmerdam die gevaar stichtte in het strafschopgebied van Velsen. Zijn schuiver werd echter door de keeper van Velsen onschadelijk gemaakt. Even later kreeg Velsen aan de andere kant een enorme kans. Die werd niet benut.

In de 40e minuut kreeg Cani Yilmaz de bal net buiten het strafschopgebied. Hij aarzelde geen moment en schoot direct op het doel. Dat was bijna zeker een doelpunt geweest, ware het niet dat Menno van Gurp zich juist in het baan van het schot bevond.

En wat er dan vaak gebeurd, is dat er dan door de tegenpartij wordt gescoord. Na een verdedigingsfout bij Hillegom werd er vlak voor de rust de 0-1 op het scorebord gebracht.

In de tweede helft moest Hillegom natuurlijk komen en kon Velsen achterover leunen. De tweede helft was nauwelijks begonnen, toen Hillegom weer een goede mogelijkheid kreeg. Weer stond Menno van Gurp echter in de weg, dus het feest ging niet door.

Dat was het wel in de 59e minuut, toen (verdediger) Tijs Knapp van afstand de keeper van Velsen verschalkte (1-1).

Hillegom drong verder aan en kreeg via Dilano Wegkamp en Maurice van der Neut een aantal riante mogelijkheden. Met wat geluk en goed keeperswerk van de doelverdediger van Velsen leverde dat geen treffer op. Ook Velsen probeerde aan het einde van de wedstrijd nog een overwinning te forceren, maar slaagde daar niet in.

Het betekende het 8e gelijke spel voor Hillegom in deze competitie. Bijzonder is dat Hillegom van alle clubs in de 1e klasse A de minste nederlagen heeft geleden.

De competitie blijft onverminderd spannend. Hillegom slaat slechts op 5 punten van de 3 koplopers, maar ook de verschillen met nummer 10 van de rangschikking is maar 3 punten.

Aanstaande zondag speelt Hillegom uit in Landsmeer tegen IVV. De thuiswedstrijd werd destijds met ruime cijfers (5-1) gewonnen. Maar hier geldt ook het spreekwoord: resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Opstelling SV Hillegom

Justin van Vuren, Jermano Huwaé, Tijs Knapp, Maurice van der Neut, Aidan Ryan (83: Aziz Talaat), Sam van der Lip, Niels van Veen, Wesley van Vuren, Cani Yilmaz (72: Swen Offril van Ommeren), Jesper Warmerdam, Menno van Gurp ( 56: Dilano Wegkamp).