• Veel gestelde vragen over de samenwerking SV Hillegom met SINA

   FAQ’s samenwerking S.V. Hillegom – SINA

  augustus 2023

  V1. Als ouders graag willen dat hun kind hieraan deelneemt, moeten de ouders dan nog iets doen? Aanmelden, indienen bij zorgverzekering?

  A1. Het enige wat je nog hoeft te doen wanneer je je kind hebt aangemeld is een formulier invullen waarmee je toestemming geeft. De rest regelt SINA.

  De kinderen gaan in plaats van trainen op de club, naar SINA. Ouders die het formulier niet tekenen, daarvan kunnen de kinderen niet mee doen

  V2. Deelname is geheel kosteloos, maar hoe werkt dat dan?

  A2. Kinderen tot 18 jaar, vallen onder de basisverzekering. SINA is een medisch specialist en kan op basis van een preventief fysio consult de kosten verhalen op de zorgverzekeraar. Kinderen tot 18 jaar vallen onder de basisverzekering van hun ouders.

  Mocht een zorgverzekeraar onverhoopt niet declareren (Wat ze nog niet eerder hebben meegemaakt) dan pakt SINA de kosten hiervoor. Gaat dus niet van het eigen risico af.

   

  V3. Hoe meldt ik mijn kind hiervoor aan?

  A3. Je kunt je aanmelden via je trainer. Zij zullen een aantal basisgegevens van je vragen. Deze worden allemaal verzameld en doorgegeven aan SINA. Op basis daarvan zal SINA alles verder overnemen voor wat betreft communicatie. Wel hanteren ze de van tevoren bepaalde planning.

   

  V4. Ik wil wel dat mijn kind deelneemt, maar we kunnen op de voorgestelde datum niet, wat kan ik dan doen?

  A4. Je kunt dat dan bij het aanmelden bij je trainer/teamleider doorgeven en aangeven op welke andere data die al gepland staan voor andere teams je wel zou kunnen. Geef wel een paar opties, want er is wel een maximum aantal kinderen dat per keer kan komen. Dus als een heel team compleet is en gaat, dan past er niemand meer bij.

   

  V5. Als ik de eerste datum verplaatst heb, ga ik dan ook mee op de tweede datum van het team waar ik dan bij aangesloten ben? Of kan ik op de tweede datum gewoon weer aansluiten bij mijn eigen team?

  A5. Dat kan zeker. Het heeft sowieso de voorkeur dat wanneer je kind niet met het eigen team meekan, dat hij/zij dan bij de eerst mogelijke gelegenheid bij een ander team aansluit. De volgende keer kan hij/zij dan gewoon met het eigen team mee.

   

  V6. Kunnen spelers 18+ ervoor kiezen om deze preventieve medische check niet door hun zorgverzekeraar te laten vergoeden? Misschien lopen ze hierdoor (gratis) fysio behandelingen mis die ze later in het jaar nodig hebben.

  A6. Spelers vanaf 18 jaar hebben twee opties. Hiervoor een fysiobeurt inleveren of zelf de factuur betalen. Bij een vrijwillige keuze om de fysio beurt hiervoor te laten schieten, zal er wel een factuur worden gestuurd. Indien een speler van 18+ aanvullend geen fysio heeft, pakt SINA de kosten.