•

LSVV uit Zuid Scharwoude was de tegenstander. Gelet op de stand in de 1e klasse West I leek SV Hillegom de favoriet. SV Hillegom stond er namelijk goed voor. Op de derde plaats en ook nog een kans op het periodekampioenschap van de eerste periode.

Maar in de praktijk loopt het soms anders. Het was vanaf het begin duidelijk dat LSVV niet was gekomen om Hillegom een gemakkelijke middag te bezorgen.

In de 6e minuut lag de bal in het doel van Hillegom. Gelukkig voor de thuisclub werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. In de 7e minuut kwam Hillegom ook goed weg bij een levensgrote kans van LSVV, die niet werd benut. Na een periode waar het spel heen en weer golfde, kwamen er ook kansen voor Hillegom. Een kopbal van Joris van Dongen en schoten van Aiden Ryan werden op een uitstekende wijze door de keeper van LSVV gekeerd. Na een half uur spelen was het uitblinker Joris van Dongen die goed doorliep en de keeper verschalkte met een uitgekiend schot (1-0). Lang kon Hillegom niet genieten van deze voorsprong. In de 39e minuut was het al weer gelijk. LSVV benutte de ruimte en via een snelle uitval werd gescoord. Hillegom kreeg in de laatste minuten van de eerste helft nog een paar mogelijkheden, maar dat leverde geen treffers op.

In de tweede helft werd het spel van Hillegom er niet beter op. Het voetbal was slordig, passes kwamen niet aan en LSVV deed het duidelijk beter. Toch was het Hillegom die scoorde. In de 63e minuut was het Niels van Veen die voor de 2-1 zorgde. Ook nu duurde het niet lang tot LSVV de verdiende gelijkmaker scoorde, na een fout in de verdediging van Hillegom. De gifbeker was voor Hillegom nog niet leeg, want in de 73e minuut werd een speler van LSVV in het strafschopgebied uit zijn evenwicht gebracht. Dat was voor de scheidsrechter aanleiding om een penalty toe te kennen en die werd benut (2-3).

Hillegom ging op zoek naar de gelijkmaker om in ieder geval er nog 1 punt uit te slepen. Maar dat zat er niet in. Het Hillegoms kwartiertje, dat nog wel eens voorkwam in vorige wedstrijden, bleef uit. De inspiratie en de wilskracht ontbrak en de keeper van LSVV zorgde ervoor dat het doel verder schoon bleef.

Hillegom zakt door deze nederlaag naar de middenmoot. De volgende tegenstander is Fortuna Wormerveer. Fortuna stond enige weken geleden nog fier aan de leiding, maar maakt een vrije val door twee opeenvolgende nederlagen. Beide clubs hebben op 28 november wat goed te maken.

Opstelling SV Hillegom

Marc Hogervorst, Tom Tebbens , Maurice van der Neut, Joris van Dongen, Aidan Ryan (81: Aziz Talaat), Niels de Jong, Menno van Gurp, Niels van Veen, Mike van Veen (79: Niels van Dooren), Jeroen Dedel, Mohammed Bekkach.

Alle foto's zijn gemaakt door Dirk v.d. Reep