• Zondag trad de SV Hillegom op de Zanderij aan tegen SDZ. De derde achtereenvolgende tegenstander die onder de fatale (directe) degradatiestreep staat.

  Van te voren werd verwacht dat de SV Hillegom toch in staat zou moeten zijn om 9 punten te behalen uit die drie wedstrijden en wat verder afstand te nemen van de onderste plaatsen in de rangschikking. Tegen de Meer werd op 12 maart een ruime overwinning behaald, maar tegen Uitgeest op 19 maart moest de SV Hillegom met een gelijkspel genoegen nemen.

  In de eerste helft had er alle schijn van dat Hillegom op weg was naar een overwinning. Hillegom had een duidelijk overwicht en kwam al snel tot een paar goede kansen via onder meer Jeroen Dedel en Sven Offril van Ommeren. In de 30e minuut kwam SDZ goed weg, toen Menno van Gurp op de paal schoot. Ook de keeper van SDZ voorkwam een aantal keren dat Hillegom tot scoren kwam. In de 40e minuut was het toch raak. Sven van Ommeren zorgde voor de verdiende voorsprong (1-0). Dit was eigenlijk een magere weergave van het werkelijke krachtsverschil, maar ondanks een grote kans in de laatste minuten van de 1e helft bleef het daarbij.

  In de tweede helft was sprake van een volledig andere wedstrijd. Net zoals tegen Uitgeest verloor SV Hillegom de grip op de wedstrijd. SDZ had zijn verdediging beter op orde en bracht Hillegom in steeds grotere problemen. Halverwege de 2e helft scoorde SDZ en was het ineens gelijk (1-1) en werd het toch nog spannend. SDZ putte moed uit deze gelijkmaker en kreeg de indruk dat er meer te halen was. Hillegom moest alle zeilen bijzetten om dit te voorkomen.

  In de laatste 10 minuten werd Tycho Heus ingebracht om voor de nodige creativiteit zorg te dragen. Hillegom werd inderdaad aanvallend wat gevaarlijker en kreeg zowaar nog enige mogelijkheden. Het was zelfs nog gelukt als een kopbal van Tom Tebbens in het doel was verdwenen. Hij raakte echter de lat.

  Wederom dus een gelijkspel voor SV Hillegom en werden er dus 5 punten behaald in plaats van de gehoopte 9. Door de resulaten van de overige clubs is Hillegom wel verder uitgelopen en staat nu op een gedeelde 7e plaats met IVV, qua punten. Het doelsaldo van IVV is echter beter.

  Aanstaande zondag kan de SV Hillegom zijn borst nat maken. Er volgt dan een uitwedstrijd tegen AFC’34. AFC’34 is de laatste weken in goede doen en is inmiddels opgeklommen naar de 3e plaats.

   

  Opstelling SV Hillegom

  Justin van Vuren, Tom Tebbens, Maurice van der Neut, Sam van der Lip, Niels van Veen, Mike van Veen ,Joris van Dongen, Jesper Warmerdam, Niels de Jong, Jeroen Dedel (Tycho Heus), Menno van Gurp, Swen Offril van Ommeren (Gabriel da Costa Leite Ferreira Peruchi)